Zelo logga

Zelo creations

Zelo creations producerar musikteater och konserter av högsta klass. Här kan du läsa mer om våra produktioner.

Zelo, bildat 2005, har en mängd musikteater och konsert-produktioner bakom sig.


Tosca


opera av Giacomo Puccini

Sångerskan Floria Tosca älskar konstnären Cavaradossi. Polischefen Scarpia utnyttjar Toscas svartsjuka för att finna den förrymde fången Angelotti och förföra Tosca.  Men som oftast i operans värld går det inte som planerat.

Giacomo Puccini var på höjden av sin karriär när han komponerade Tosca. Centrum för detta passionerade drama är operasångerskan Floria Tosca, hennes älskade, konstnären och frihetskämpen Mario Cavaradossi och den grymme, maktfullkomlige polismästaren Scarpia. En verismo-opera om politik, maktspel, kärlek och konst, ständigt aktuell i vår våldsamma värld.

Medverkande: Åsa Nordgren (Tosca), Henrik Lagercrantz (Cavaradossi), Per-Anders Hedlund (Scarpia), Dmitriy Li (Sakristan), Ola Heinpalu (Angelotti), Mathias Lissmyr (Spoletta och Herdepojken), Björn Tengstrand (Sciaronne och Carcierere), Anne-Marie Lipsonen (piano). I regi av Peter Bäckström.

Vem f*n e Mozart?

Musikteaterföreställning av W A Mozart och Henrik Lagercrantz

Om Wolfgang Mozarts liv berättat genom hans egna ord och musik. Från hans första brev hem till familjen som 11-åring till Trollflöjten och hans död vid 35. Narren, diktaren, musikern och tonsättaren Mozart i 1600-talets brokiga värld.

Föreställningen är ca 45 min lång. 

Medverkande:  Henrik Lagercrantz (Mozart), Joachim Olsson, Piano. I regi av Peter Bäckström.


Operettsingalong

Sjung med och var glad

Med röstuppvärmning och sång garanterar vi en rolig stund längs minnenas estrad. Sjung med i klassiker som “Du är min hela värd” och “Läppar friska” eller sitt bara och lyssna. Med endast ett texthäfte i handen blir du stjärna i vår operett!

Rena rama lyckopillret!

Ny forskning visar att sång bidrar till en ökad produktion av oxytocin, hormonet som ger oss lugn och ro i kroppen och lindrar smärta och oro. Ja, det hjälper t o m kroppen att reparera utslitna celler! Oavsett om du är en van sångare eller endast sjunger i duschen garanteras en rolig sångstund med radarparet
Henrik Lagercrantz och Lisa Löfqvist. Vi utlovar en härlig blandning av sång och kända operettmelodier varvat med mycket skratt och anekdoter från teaterns värld.
Sjung med och bli glad helt enkelt!

Medverkande: Lisa Löfqvist, sopran Henrik Lagercrantz, tenor. vid pianot: Frederic SchöningJussi Björling in memoriam


På programmet står bland annat operaarior och duetter som pärlfiskarduetten, svenska folkvisor som ”Värmlandsvisan”, hymner som ”Land du välsignade” och det egna paradnumret ”Till havs”.

Tenoren Henrik Lagercrantz och Basbarytonen Per-Anders Hedlund tolkar vår folkkäre operasångare Jussi Björling, en av de största tenorerna genom tiderna. 

På senare år har de två turnerat i Sverige, från Kiruna i Norr till Trelleborg i söder, med gruppen Pavarotti-sångarna där även Åsa Nordgren – Sopran ingår.

Medverkande: Henrik Lagercrantz, tenor och Per-Anders hedlund Babaryton 


Pavarotti-sångarna


sjunger kända melodier från Italien

Består av tre sångare och pianist som alla delar kärleken till Pavarottis sång.

Vi slog oss ihop för att göra egna konserter och operauppsättningar och njuter av att dela med oss av italienska klassiker som Mattinata, Torna a Surriento och operor som Tosca och Traviata

Medverkande: Henrik Lagercrantz, tenor, Per-Anders hedlund,  Basbaryton, Åsa Nordgren, Sopran och Pianist Ingvar Albihn